در سری گوشی های می نوت شیائومی تمرکز بر روی قیمت پایین و برخورداری از ویژگی های گوشی های پرچمدار است که معمولا این گوشی های موبایل دارای دوربین قدرتمند، باتری بزرگ با قابلیت شارژ سریع و صفحه نمایش باکیفیت هستند. شیائومی با ساخت گوشیهای ردمی، ارزانترین گوشی را روانه بازار کرده است تا همواره رضایت افرادی که بودجه کمتری برای خرید گوشی موبایل دارند را جلب نماید. شیائومی برای علاقهمندان بازی، یک سری ویژه با نام بلک شارک دارد که هر سال مدل جدیدی از آن را روانه بازار میکند. گوشی های شیائومی که با پسوند اولترا (Ultra) تولید می شوند، جزو گوشی های بالارده با قوی ترین مشخصات فنی و گران قیمت هستند. گوشی های شیائومی که با پسوند آی، تی، ایکس (i, t , X) که تولید می شوند، مشخصاتی شبیه به گوشی های پرچمدار دارند و به عنوان قاتل پرچمدار شناخته می شوند. سری می، جزو گوشی های بالارده و پرچمدار شیائومی محسوب می شوند که از پردازنده های قوی مثل اسنپدراگون و دوربین با کیفیت 108 مگاپیکسلی برخوردار هستند. پوکو اف 2 پرو در زمینه دوربین و نگهداری شارژ هم عملکرد خوبی دارد و جزو بهترین میانردههای بازار است.
اما با این حال، پشتیبانی از شارژ سریع سیمی 27 وات و بیسیم 20 وات تاحدودی این نقیصه را جبران کرده و در صورتی که با کمبود شارژ مواجه شدید به سرعت میتوانید باتری را دوباره پر کنید. مهمترین ایرادی که میتوان به می 10 پرو گرفت، قیمت بالای آن است. گوشی های شیائومی با پسوند لایت (Lite) از مشخصات فنی و عملکرد ضعیفتری را نسبت به نسخه های عادی می (Mi) و آی، تی، ایکس (i, t , X) برخوردار هستند و به همان نسبت قیمت پایین تری دارند. پیشرفتهایی که شیائومی 12 پرو نسبت به سری می 11 داشته بسیار قابل توجه است و یکی از بهترین آنها افزایش سرعت شارژ به عدد خیره کننده 120 وات است! شیائومی می 11 جدیدترین گوشی پرچمدار شیائومی است که اخیراً نسخه گلوبال آن معرفی شده و برای عرضه در ماه مارس برنامهریزی گردیده است. گوشیهای این سری از پرچمدارن شیائومی به شمار میآیند و اولین گوشی این خانواده به نام Poco F1 در سال 2018 عرضه شد که نظر طرفداران شیائومی را به خود جلب کرد. قیمت گوشی هم به نسبت می نوت 0 کمی افزایش پیدا کرده است که همین مسئله میتواند یکی از نقاط ضعف آن باشد. سری ردمی با پسوند T دارای مشخصات فنی و دوربین با کیفیتتری نسبت به نسخه عادی خود هستند، البته قیمت آنها کمی بالاتر میباشد.
تراشه اسنپدراگون 870 عمر چندان زیادی ندارد و هنوز هم یکی از بهترین پردازندههای موبایل محسوب میشود. دوربین پشتی هم با سنسور اصلی 108 مگاپیکسلی و سه لنز کمکی، یکی از بهترینها محسوب شده و میتوان علاقهمندان به عکاسی با موبایل را کاملاً راضی کند. سیستم نرم افزاری این گوشی را هم میتوان یکی دیگر از نقاط ضعف آن دانست که مملو از اپهای متعدد و اکثراً بلااستفاده است که حجم زیادی از فضای ذخیرهسازی را اشغال کردهاند و امکان حذف آنها نیز وجود ندارد. شیائومی پوکو اف 3 برای کسانی که به دنبال قدرت و سرعت بالا هستند یک گزینه بسیار مناسب خواهد بود. گوشی پوکو اف 1 در سال 2018 عرضه شد و به سرعت توانست به محبوبیت بالایی دست پیدا کند. گوشی های شیائومی در چهار سری، می Mi، ردمی و ردمی نوت Redmi & Redmi Note، بلک شارک BlackShark و پوکو Poco تولید و عرضه می شود که در ادامه به معرفی هر سری خواهیم پرداخت. گوشیهای سری می 10 تی به عنوان مدلهایی مقرون به صرفهتر از خانواده می 10 اواخر سال 2020 عرضه شدند. همچنین این گوشی فاقد فناوریها و قابلیتهای نوین دنیای موبایل است و سعی شده به قابلیتهای پایه و اساسی گوشیهای هوشمند اکتفا شود.
پردازنده این گوشی واقعاً عالی است، صفحه نمایش آن خوب به نظر میرسد و نرخ تازه سازی بالایی دارد و البته باتری بزرگ آن میتواند امکان چندین ساعت بازی کردن مداوم را مهیا کند. بهترین گوشی شیائومی برای بازی کردن کدام است؟ شیائومی می 11 اولترا بهترین دوربین را در بین تولیدات این شرکت چینی داشته و حتی میتواند پرچمدارهای سامسونگ و اپل را هم به چالش بکشد. تنها چیزهایی که با خرید این گوشی از آنها بیبهره خواهید بود، امکان شارژ بیسیم و دوربین درجه یک است. سنسور اصلی دوربین نیز همان سنسور 108 مگاپیکسلی سری می 10 است و از این حیث هم هیچ افتی را شاهد نیستیم. سه لنز 50، 48 و 48 مگاپیکسلی در پشت بدنه این گوشی، امکان بزرگنمایی 120 برابری را مهیا کرده و در این زمینه حتی گلکسی اس 21 اولترا را نیز پشت سر گذاشته است. در ادامه همین سال شیائومی با فروش ۴۶.۲ میلیون دستگاه در سه ماهه سوم، با عبور از اپل به سومین سازنده گوشی در جهان تبدیل شد. آخرین گوشی معرفی شده از این سری، بلک شارک 4 نام دارد که در دو نسخه معمولی و پرو در دسترس خریداران قرار گرفته است. علاوه بر این، برخی مشکلات نرم افزاری هم گاه و بیگاه مشاهده میشوند که میتوانند به تجربه کاربری لطمه بزنند.
تنها نکته مهم عدم وجود دوربین مختص زوم اپتیکال است که تاحدودی میتواند آن را در بخش دوربین پایینتر از رقبا قرار دهد. اما در کنار همه این خوبیها، دوربین شیائومی ردمی نوت 11 اصلاً نمیتواند انتظارات را برآورده کند و نباید توقع زیادی از آن داشته باشید. گوشیهای سری بلک شارک از زیر مجموعههای شیائومی و جزو پرچمداران مخصوص گیمینگ هستند و سهم زیادی از بازار فروش گوشی گیمینگ را به خود اختصاص دادهاند. این سری از جدیدترین محصولات شیائومی است که از لحاظ مشخصات فنی در بین گوشیهای پوکو، در رده پایین تری قرار دارند و برای استفاده معمولی مناسب هستند. همانطور که از نام شیائومی پوکو ایکس 3 پرو برمیآید، این گوشی شباهتهای زیادی به پوکو ایکس 3 دارد، اما از لحاظ قدرت پردازشی بسیار بهتر است. در واقع، دوربین پوکو اف 3 در حد کاملاً متوسطی قرار دارد و نباید انتظار زیادی از آن داشته و با پرچمدارهای روز دنیا مقایسه کنید.
اسکنر اثر انگشت این مدل هم که در زیر صفحه نمایش قرار گرفته، یک قابلیت اضافی به همراه دارد که آن هم امکان تشخیص ضربان قلب است. البته در اینجا هم کاهش قیمت تبعاتی داشته و باعث شده تا برخی ضعفها را شاهد باشیم. این گوشی تقریباً دو برابر می نوت 10 قیمت دارد، اما اختلاف سخت افزاری این دو مدل در حدی نیست که بتواند این اختلاف قیمت را توجیه کند. این گوشیها دارای گرافیک بالا، مناسب بودن نرخ نوسازی صفحه نمایش و باتری که از ویژگیهای گوشیهای پرچمدار هستند. و قیمت گوشی بین ردمی و می قرار دارند و در سطحی بالاتر از گوشیهای Redmi و پایینتر از گوشیهای سری Mi میباشند. گوشیهای سری پوکو شیائومی در مقایسه با سری پرچمدار شیائومی از کیفیت ساخت پایین تری برخوردار است ولی سخت افزار قدرتمند و قیمت پایینتری دارند. قیمت گوشی های سری می از بقیه سری ها بالاتر اما به همان میزان از کیفیت و کارآیی بهتری برخوردار هستند. در حال حاضر می 11 پرو و می 11 اولترا از لحاظ قدرت پردازشی حرف اول را در بین محصولات شیائومی میزنند. صفحه نمایش امولد 6.43 اینچی شیائومی ردمی نوت 11 مطمئناً از نقاط قوت اصلی این محصول به شمار میرود و با رنگهای عالی و درخشندگی فوق العاده خود نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند.
هر دو گوشی از پردازنده اسنپدراگون 888 و حافظه رم 8 یا 12 گیگابایتی بهره میبرند و تنها تفاوت آنها در دوربین پشتی و نمایشگر کنار آن است. طراحی می 11 به خصوص در قسمت جلوی بدنه هیچ تفاوت خاصی با مدل قبلی یعنی می 10 ندارد، اما شکل دوربین پشتی این دو گوشی را از هم متمایز میکند. ابعاد کوچکتر این مدل در مقایسه با شیائومی 12 پرو اولین نکتهای است که توجه شما را جلب میکند و اگر از دوستداران گوشیهای کوچک باشید، مطمئناً از این تفاوت استقبال خواهید کرد. که به شرح زیر می باشند. سری ردمی نیز مانند سری می دارای پسوندهایی هستند که هر کدام ویژگی خاص خود را دارند که به شرح زیر میباشند. می 11 اولترا جدیدترین و قدرتمندترین پرچمدار شیائومی است که همانند مدلهای معمولی و پرو از تراشه پرچمدار اسنپدراگون 888 استفاده میکند و یک دوربین فوق العاده قدرتمند را هم در پشت بدنه خود گنجانده است. و یا میتوان به اسکنر اثر انگشت فوق العاده سریع و کارآمد گوشی اشاره کرد که در کناره بدنه تعبیه شده و کاملاً دم دست میباشد. ارزانترین گوشی شیائومی که ارزش خرید داشته باشید کدام است؟
بنابراین، اگر زیاد اهل انجام بازی نیستید، خرید آن به شما پیشنهاد نمیشود. اگر این طور است، حتماً در ادامه مطلب با ما در دیجی رو همراه باشید تا نگاهی بیندازیم به برترین و پرفروشترین گوشیهای حال حاضر شیائومی که در محدودههای قیمتی مختلف میتوانند گزینههای ایدهآلی برای خرید باشند. به عنوان مثال بدنه از جنس پلاستیک ساخته شده و پردازندهای هم که برای ردمی نوت 9 در نظر گرفته شده به هیچ وجه توان رقابت با مدلهای پرچمدار را ندارد. طراحی بدنه این محصول در مقایسه با قیمت آن بسیار عالی است و اصلاً یک گوشی ارزان قیمت به نظر نمیرسد. بعد از گذشت 2 سال از عرضه شیائومی می 9، قیمت این گوشی به حداقل رسیده و برای خریدارانی با بودجه محدود، الان بهترین فرصت است. این گوشی با تراشه اسنپدراگون 865 عرضه شد که سال گذشته پرچمدار پردازندههای کوالکام بود. با تمام این احوال، شیائومی ردمی نوت 9 تی به خصوص برای کسانی که به دنبال یک گوشی فایو جی با قیمت پایین هستند، گزینهای ایدهآل محسوب میشود. این گوشی با وجود اینکه دو سال از عرضه اولیهاش میگذرد اما همچنان بسیار پرفروش است (به خصوص در کشور ما) و قیمت مقرون به صرفهای که در مقایسه با مدلهای بهروزتر دارد، باعث شده تا برای طیف گستردهای از خریداران یک گزینه مناسب باشد.
به عنوان مثال، دوربین این گوشی در مقایسه با سایر محصولات هم رده خود ممکن است کمی ضعیف به نظر یرسد یا ابعاد بزرگ بدنه برای برخی کاربران خوشایند نباشد. طراحی بدنه می 11 اولترا یکی از مهمترین نقاط قوت آن است و نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند. البته، شیائومی 11 تی پرو در کنار تمام خوبیهایی که دارد از برخی نقاط ضعف نیز رنج میبرد. از گوشیهای جدید این سری میتوان به Black Shark 3 و Black shark 3 pro hsj اشاره کرد که هردو از پردازنده Snapdragon 865 و رفرش ریت (نرخ پردازش) بالا بهره میبرند. گوشیهای ردمی با پسوند S از مشخصات فنی بهتر و قیمت بالاتر و با پسوند C از مشخصات فنی پایین و قیمت ارزان تر نسبت به نسخه معمولی برخوردار هستند. این گوشی در تمامی بخشها نسبت به نسل گذشته پیشرفت داشته و همچنان یک گوشی میانرده ایدهآل است. البته، همچنان برخی نواقص سری پوکو مانند عدم پشتیبانی از فایو جی، دوربین نه چندان قدرتمند و بزرگ بودن ابعاد بدنه، در این مدل نیز دیده میشود. شیائومی ردمی نوت 11 از شبکههای نسل جدید فایو جی پشتیبانی نمیکند اما وقتی صحبت از ارائه یک تجربه بصری عالی و طول عمر بالای باتری به میان میآید، این گوشی میتواند بدون هزینه آنچنانی شما را به خواستهتان برساند.
صفحه نمایش می 10 بسیار باکیفیت و جذاب بوده و از لحاظ خروجی هیچ کم و کسری نسبت به پرچمدارهای بازار سایت xiaomi-kala ندارد. البته، برخی نقاط ضعف را نیز میتوان برشمرد که طراحی نه چندان جذاب پنل پشتی، نرخ تازهسازی 60 هرتز نمایشگر و اسکنر اثر انگشت کند، از جمله آنها هستند. شیائومی ردمی نوت 9 تی اولین گوشی فایو جی برند ردمی محسوب میشود که قیمتی بسیار مقرون به صرفه داشته و در عین حال از عملکرد پردازشی سریع، طول عمر بالای باتری و یک صفحه نمایش باکیفیت بهره میبرد. گوشیهای ردمی نوت به عنوان گوشیهای اقتصادی و در عین حال قدرتمند با دوربینهای با کیفیت شناخته میشوند. توجه اصلی تولید کنندگان این گوشی پایین آوردن قیمت تمام شده در عین حفظ قدرت پردازشی بوده است. شیائومی می 9 به همراه گلکسی اس 10 اولین گوشیهایی بودند که از تراشه اسنپدراگون 855 استفاده کردند و البته در این رده قیمت کمتر گوشی هوشمندی را میتوانید پیدا کنید که دوربین سهگانه با سنسور اصلی 48 مگاپیکسلی داشته باشد. کوچک بودن ابعاد و وزن پایین گوشی باعث شده تا کار کردن با شیائومی 12 حتی با یک دست نیز بسیار ساده باشد و باید اعتراف کرد که این محصول یکی از خوشدستترین گوشیهایی است که میتوانید در بازار پیدا کنید.
به جز پردازنده میانرده اسنپدراگون 730G این گوشی در دیگر بخشها، به خصوص دوربین، حرفهای زیادی برای گفتن داشته و چیزی از اغلب پرچمدارهای امروزی کم ندارد. اگر به دنبال تهیه یک گوشی به منظور انجام بازی هستید اما با این حال نمیخواهید هزینه زیادی برای خرید یک گوشی رده بالا و پرچمدار صرف کنید، در این صورت شیائومی بلک شارک 4 پرو میتواند بهترین گزینه برای شما باشد. بنابراین، اگر با این مسئله مشکلی نداشته باشید، قیمت می 9 در مقابل سخت افزاری که ارائه میکند واقعاً وسوسه برانگیز بوده و ارزش بالایی را به این گوشی بخشیده است. سری بلک شارک شیائومی دارای سخت افزار خوب و طراحی منحصر به فرد است که نیاز گیمر ها رو برآورده میکند و با کنسولهای بازی رقابت میکنند. دوربین جلویی 20 مگاپیکسلی هم جوابگوی نیاز کاربران در زمینه ثبت عکسهای سلفی و برقراری تماسهای ویدیویی خواهد بود. سری ردمی، همان گوشیهای میان رده شیائومی اقتصادی با امکانات خوبی مثل پردازنده قوی، دوربین با کیفیت و باتری با ظرفیت متناسب هستند که به دو دسته ردمی و ردمی نوت تقسیم میشوند. میزان فضای ذخیرهسازی نیز 256 و یا 512 گیگابایت است که البته فقدان شیار کارت حافظه در اینجا کمی کار را سخت کرده و در هنگام خرید باید دقت کافی را داشته باشید.
مدل معمولی بلک شارک 4 از تراشه 7 نانومتری اسنپدراگون 870 استفاده میکند اما مدل پرو به جدیدترین پرچمدار کوالکام یعنی اسنپدراگون 888 مجهز شده است. با اینکه شیائومی 12 پرو تاحدودی در برابر نفوذ آب مقاوم است اما دارای رتبهبندی رسمی IP و این یعنی شرکت سازنده هیچ تضمینی برای ضد آب و گرد و غبار بودن آن ارائه نمیکند. شیائومی در سال 2020 به صف سازندگان گوشیهای 5G پیوست و خانواده پرچمدار جدید خود یعنی Mi 10 را با فناوری 5G معرفی کرد. شیائومی در این گوشی برای اولین بار پسوند می را حذف کرد و از این پس دیگر شاهد این عبارت در انتهای نام گوشیهای این شرکت نخواهیم بود. سری Mi 11 شامل پسوند Pro ، Ultra ،Lite و T هستند که هر کدام امکاناتی را ارائه می دهند. گوشیهای ردمی با پسوند A، پایینترین رده و ارزانترین گوشیهای ردمی محسوب میشوند، که برای استفاده روزمره و کارهای سبک استفاده میشوند.
گوشی های سری پرو، از لحاظ مشخصات فنی و قیمت بین دو نسخه عادی و اولترا قرار دارد و با برخورداری از امکانات گوشی بالارده از قیمت مناسب تری بهره مند است. با این حال، قیمت بسیار مناسب پوکو ایکس 3 پرو باعث شده تا به انتخاب اول بسیاری از خریدارانی تبدیل شود که برای خرید یک گوشی رده بالا بودجه محدودی دارند. شیائومی 12 پرچمدار استاندارد شیائومی برای سال 2022 است که پایینتر از مدل پرو قرار میگیرد اما با این حال یک گوشی قدرتمند و بسیار زیبا است. همچنین این دستگاه به یک نمایشگر 144 هرتزی هم مجهز شده که در انجام روانتر بازیها میتواند بسیار تأثیرگذار باشد. همچنین در مدل معمولی حافظه رم از بین گزینههای 6، 8 و 12 گیگابایت قابل انتخاب است در حالی که در مدل پرو نسخه 6 گیگابایتی حذف شده و به جای آن یک نسخه با رم 16 گیگابایتی قرار گرفته است. لبههای منحنی و نمایشگر بدون حاشیه این گوشی در قسمت جلوی بدنه و البته طراحی چشمنواز دوربین پشتی باعث شده تا می 11 اولترا در سال 2021 در بین زیباترین گوشیها جای بگیرد. همچنین در این مدل، به جای سنسور اصلی 64 مگاپیکسلی دوربین پشتی از یک سنسور 48 مگاپیکسلی استفاده شده است.
به علاوه، دوربین این گوشی در بزرگنمایی چندان خوب نیست و در حالت عکاسی پرتره هم بافتها کمی بیش از حد روتوش شده و غیرطبیعی به نظر میرسند. بنابراین، اگر قدرت سخت افزاری و اجرای روان بازیها بیش از دوربین و اتصال نسل جدید فایو جی برایتان اهمیت دارد، میتواند روی شیائومی پوکو ایکس 3 پرو به عنوان یک گزینه کاملاً ایدهآل حساب ویژهای باز کنید. اکنون نیز با گذشت بیش از یکسال، قیمت این مدل تا حد زیادی پایین آمده و میتوان با مناسبترین قیمت آن را تهیه کرد. البته نمیتوان گفت کاهش قیمت هیچ تبعاتی نداشته است. شیائومی معمولاً گوشیهای میانرده رو به بالا تولید میکند و بنابراین، مدل فوق العاده ارزان قیمتی مانند گلکسی ای 01 کور (Galaxy A01 Core) را نمیتوان در بین محصولات این شرکت یافت. گوشیهای سری Poco دارای پسوند C، F، X، M هستند که به شرح زیر میباشند. البته باید توجه داشت که این گوشی کاملاً مختص گیمرها طراحی شده و حتی شکل ظاهری آن هم خاص و متفاوت است. پردازنده استفاده شده در این سری، معمولا مدیاتک هلیو است که سرعت پردازش هر تراشه آن متفاوت است. از گوشی پرطرفدار این خانواده می توان به POCO X3 Pro اشاره کرد که نرخ نوسازی زیاد در این گوشی به میزان ۱۴۴ هرتز است و لذت بازی بدون توقف را دو چندان میکند.